marți, 29 iunie 2021

O NOUĂ INVITAȚIE LA MUZICĂ, ISTORIE, BUCURIE ȘI COPILĂRIE

         Muzica iți poate transforma viața într-o continuă sărbătoare și dacă ai cunoscut această bucurie, te poți numi binecuvăntat!
        Muzica este mult mai mult decat sunete legate la un loc timp de câteva minute, e mai mult decât poezie… sunt acestea toate la un loc și încă ceva mai mult:  este bucuria de a trăi si de a exprima acest lucru, din tot sufletul tău de copil!



Dacă ai intre 6 si 21 ani, iubesti muzica mai presus de orice și vrei să te bucuri si de descoperire, istorie și noi prieteni  într-un colț mirific de țară,  vino la Curtea de Argeș  în perioada 24 -28  august 2021, la ,, STARS OF SONG", aflat acum la cea de-a noua editie, alături de unii dintre cei mai talentați copii și adolescenți din Europa!

  Vă invit cu drag să cunoaștem împreună minunatele plaiuri argeșene și noua casă a Festivalului STARS OF SONG, municipiul Curtea de Argeș cu ale sale comori!

Curtea de Argeș  poartă aura primei capitale a Țării Românești și este un loc cu o ofertă turistică greu de refuzat: clădiri de patrimoniu în stil bizantin, mănăstiri și biserici, ruine medievale, case în stil tradițional argeșean, muzee și monumente.

Majoritatea obiectivelor care merită atenția celor care ajung aici sunt concentrate în zona centrală a orașului. De trecutul glorios amintesc acum ruinele și biserica de la Curtea Domnească pentru că oferă o adevărată lecție de istorie. 

Aici se află una din scenele absolut unice în lume, cea în care este ilustrată scena biblică a Fecioarei Maria, de dinainte de naşterea lui Iisus. Scena o ilustrează pe Fecioară susţinându-şi cu mâna sarcina vizibilă.

 Pictură cu Fecioara Maria însărcinată, din secolul al XIV-lea © Mihail Oprescu

La doi pași de Curtea Domnească se află Muzeul Municipal Curtea de Argeș și Primăria Veche.


      Biserica Sfântul Nicolae Domnesc din Curtea de Argeș - PREZENT vs TRECUT © Mihail Oprescu Colaj foto format dintr-o fotografie de astăzi și o fotografie realizată cel mai probabil de fotograful Casei Regale, Adolph A. Chevallier. Sursa fotografiei vechi, BULETINUL COMISIUNII MONUMENTELOR ISTORICE


                                   © Mihail Oprescu
   

 O adevarată bijuterie arhitectonică, Gara Regală din Curtea de Argeș a fost construită în mai puțin de un an, la cererea primului rege al României, Carol I după planurile arhitectului francez Andre Lacomte. A fost inaugurată la 27 noiembrie 1898 și face legatura între Curtea de Argeș, Pitești și București.


                              © Mihail Oprescu

În imediata apropiere a  Curții Domnești se află Parcul Sân Nicoară, locul perfect pentru o plimbare în aer liber. Pe vârful unui deal din acest parc încă se păstrează semețe ruinele bisericii „Sân Nicoară”,  sediul episcopatului catolic din Țara Românească de-a lungul secolului XV, până la desființarea sa în 1519. În această zonă mai pot fi vizitate casele GoangăCociuleștilor și Corbeanu.
Nu plecăm din oraș fără să vedem Mănăstirea Curtea de Argeș, o capodoperă a arhitecturii medievale, astăzi loc de odihnă al familiei regale, de numele căreia se leagă nemuritoarea legendă a Meșterului Manole.  Aproape de mănăstire se află și Fântâna Meșterului Manole.

                      

           https://mihailoprescu.ro/www/catedrala-din-curtea-de-arges/

Pornind de la Curtea de Argeș și străbatănd întreaga vale a Argeșului până la imediata apropiere a județului Sibiu, peste masivul Făgăraș, găsim Transfăgărășanul, o șosea alpină de 90 de kilometri lungime, care se numără printre cele mai spectaculoase trasee montane din lume.  De la început și până la sfârșit Transfăgărășanul, supranumit „Drumul către cer”, reușește să taie răsuflarea cu numeroasele sale peisaje încântătoare, printre care își fac apariția răsfiratele sate argeșene tradiționale, livezi, cirezi de vaci și pajiști verzi întinse la soare.

Parcurgerea Transfăgărășanului face parte din experiențele de neratat în România, atât pentru turiștii străini, cât și pentru români. Se află în topul clasamentelor celor mai frumoase și palpitante șosele ale lumii, iar grație serpentinelor sale amețitoare a fost descris de multe ori drept o minune a ingineriei.


     


Cetatea Poenari, o încântătoare fortăreață medievală, este situată pe un vârf de munte în județul Argeș, la 27 de kilometri de Curtea de Argeș. Această cetate constituie un monument istoric încă din secolul al XIV -lea, fiind un important punct de atracție turistică pentru cei ce vor să viziteze Transfăgărășanul.


Drumul șerpuit ajunge și la Lacul Vidraru, recunoscut a fi cel mai înalt baraj din România, cu o altitudine de 171 de metri, care poate fi considerat de departe și cel mai pitoresc lac de acumulare.


© Mihail Oprescu


Așadar, vă așteptăm cu drag să descoperim împreună Argeșul de Poveste și să ne bucurăm de muzică de calitate, de copilărie și de prietenie, într-o binemeritată vacanță activă la STARS OF SONG, Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret, ajuns acum la cea de-a noua ediție!
                               
                                 Floriana POPESCU, psiholog, Director Festival

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu